Οι μαθητές πειραματίζονται.

Οι μαθητές πειραματίζονται.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Πείραμα του Ερατοσθένη»

Αγαπητοί/ές  φίλοι/ες,
  

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και πάλι στη δράση για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, εκτελώντας με τους μαθητές σας το ιστορικό «Πείραμα του Ερατοσθένη», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016.


      Η δράση διοργανώνεται και υποστηρίζεται από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)  Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, 1ο Ηρακλείου και Λέσβου  και στοχεύει στην ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο της χώρας μας, σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.
        Στην ηλεκτρονική αυτή διεύθυνση, που δημιουργήσαμε ως δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, μπορείτε να μας στείλετε οποιαδήποτε απορία, σχόλιο, παρατήρηση ή ό,τι εσείς νομίζετε.  Η υποστήριξή σας, από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να είναι κατά το δυνατόν άμεση και συνεχής. Επιπλέον, η ιστοσελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών (http://ekfe.ser.sch.gr), ενημερώνεται  διαρκώς για το θέμα και προσφέρει πλούσιο υποστηρικτικό υλικό. Σε χάρτη που ανανεώνεται μια φορά την ημέρα, αποτυπώνονται τα σχολεία που δηλώνουν συμμετοχή.
        Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ακούσουμε επίσης σχόλια, εκτιμήσεις, παρατηρήσεις κλπ από την εμπειρία της συμμετοχής σας τον Σεπτέμβριο του 2015. Επιπλέον, η παρακίνηση από εσάς και άλλων συναδέλφων και μαθητών να συμμετάσχουν, θα συνεισφέρει σημαντικά στην υποστήριξη της δράσης, αλλά και στην διαμόρφωση πολύτιμης νοοτροπίας συνεργασίας στο ελληνικό εκπαιδευτικό τοπίο.

       Σε μια εποχή που η υποστήριξη της εκπαιδευτικής πραγματικότητας «επαφίεται στον πατριωτισμό των εκπαιδευτικών», στο μεράκι και στο φιλότιμό τους, ίσως μπορούμε με τη συνεργασία μας ακόμα και σε  «απλές» δράσεις, να δημιουργήσουμε την αισιοδοξία που απαιτείται ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όραμα για αυτό που –ως λειτούργημα– είναι βέβαιο πως δεν επιλέξαμε κατά τύχη!
       Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για ό,τι σχετικό.
           Η φόρμα για τη συμμετοχή σας, βρίσκεται εδώ
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Δείτε εδώ στα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή (Ο χάρτης ανανεώνεται κάθε 24ωρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου